Dit wordt de plek

Na eindeloos allerlei mogelijkheden in beide ruimtes te hebben uitgeprobeerd, hebben we besloten waar de keuken wordt geplaatst. De keuze is gevallen op de 2e ruimte vanwege de lichtinval, de bezonning én de ligging van het terras.
Het is een rechthoekige ruimte die aan één zijde grenst aan een bijkeuken. De apparatenkast (met vaatwasser op hoogte, ideaal!) laten we in de muur met de bijkeuken ‘verzinken’. Zodoende winnen we precies genoeg ruimte om aan de lange zijde alleen lage kasten te plaatsen want dat vinden we optisch mooier.

Op de eerste foto zie je dat ik de panelen van de Cubiqz modules op de muur heb geplakt om de situatie van de 'verzonken' apparatenkasten zoveel mogelijk na te bootsen.


De deur naar de gang en de bijkeuken verdwijnt want alleen een doorgang is voldoende. Het huidige raam wordt aangepast om beter aan te sluiten op het aanrechtblad. Rechts van het aanrecht komt een terrasdeur (foto 2).
We overwegen nog om een soort van klein schiereiland te maken, maar niet zo'n compact verlengstuk van het aanrecht zoals op foto 3 en 4. Dit is alleen gedaan om het effect van een schiereiland te zien en te ervaren. Als er iets komt, dan eerder het idee van kleine bar met hetzelfde werkblad en op gelijke hoogte als het aanrecht.
 
Voor nu even genoeg keukenpraat, kleur en type komen later weer aan bod.
Inmiddels zijn de keukenmodules weer opgeruimd om plaats te maken voor een werkkamer annex slaapkamer. Daarover in mijn volgende blog meer.

 

 

 

Naar het overzicht

Inschrijven blog

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Project Bungalow, schrijf je dan in voor mijn blog.

 

 

Blogitems

 

Hoera, inZicht woonadvies bestaat 10 jaar!

Geschreven op

Ruimte voor de aanbouw

Geschreven op

Vloer

Geschreven op

IMM Keulen 2017

Geschreven op