Planning is alles

Mijn vorige blog sloot ik af met een zin over ‘betonstorten’ en ‘opbouwfase’.
Ik weet nu dat betonstorten een bijna heilig moment is in de planning. Logisch natuurlijk want zonder een stevig fundament kan er niet (op)gebouwd worden.
Bovendien staan andere uitvoerende partijen en toeleveranciers allang ingepland en zij moeten hun werk wel kunnen doen volgens afspraak.
Best een opluchting dat dit probleemloos is verlopen.
Wat mooi om te zien hoe snel er wordt opgebouwd als het beton eenmaal is gestort. Nieuwe (gips)wanden geplaatst, oude deuropeningen dichtgemetseld, gipsplaten bevestigd, etc. Ineens zie je hoe het huis vorm krijgt en worden eindelijk de ruimtes herkenbaar zoals ze op de bouwtekening staan.
Tijdens ons eerste jaar in de bungalow hebben we allerlei indelingsschetsen gemaakt van de verschillende ruimtes. Want de grootste uitdaging zit ‘m in het voorkomen dat het hokkerig wordt. Best lastig want alle functies zitten nu eenmaal op één en dezelfde woonlaag. Daarnaast wilden we zoveel mogelijk gebruik maken van de natuurlijke lichtinval én zoveel mogelijk de bestaande ‘footprint’ behouden. Een behoorlijke wensenlijst kun je wel zeggen. Suzanne Nagtegaal van www.burobois.nl heeft ons geholpen om hiervoor een goed ontwerp te maken.
Terug naar de praktijk en vooral de planning. Zodra de één klaar is met zijn klus, staat de ander alweer op de stoep. Installateur William en loodgieter Geerten zijn verantwoordelijk voor de basisvoorzieningen van het huis. Want waar zouden we zijn zonder licht, water, vloerverwarming en sanitair?
Ook de badkamers zijn al betegeld. We hebben gekozen voor eenvoudige, witte wandtegels van www.mosa.nl, de ‘Murals Lines’ die een bepaalde lijnstructuur hebben. Dat hebben tegelzetters Dennis en Martijn goed gesnapt. Als er straks gevoegd is dan hebben ook deze mannen mooi, strak werk geleverd.
Eergisteren is de vloerverwarming gelegd en gisteren al de cementdekvloer gestort. Het uitharden van deze vloer duurt best lang maar voor zover mogelijk wordt er gewoon doorgewerkt want ja, we hebben ons aan de planning te houden…


Naar het overzicht

Inschrijven blog

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Project Bungalow, schrijf je dan in voor mijn blog.

 

 

Blogitems

 

Spiced Honey - Kleur van het Jaar 2019

Geschreven op

Weer terug

Geschreven op

Planning is alles

Geschreven op

Slopen en weer opbouwen

Geschreven op

Compact • Praktisch • Persoonlijk • Samenwerken • Betaalbaar