Weer terug

Na 3 maanden en 2 verhuizingen wonen we weer in ons eigen huis.
Ons “oude nieuwe huis" noem ik het. Er is zoveel veranderd in de bestaande bungalow dat het zelfs voor ons onherkenbaar is.
De verbouwing is zeker nog niet klaar maar we kunnen er prima wonen en de rest komt vanzelf. Een kwestie van geduld hebben en flexibel zijn, dat brengt zo’n project nu eenmaal met zich mee.
Die flexibiliteit bleek wel even nodig toen de afwerkvloer zou worden gelegd. Dat kon niet doorgaan omdat er teveel vocht in het huis aanwezig was na al het stucwerk. Snel bouwdrogers ingezet en in combinatie met het warme weer kon alles voldoende drogen.
Omdat de planning (daar is ie weer) nu toch gewijzigd was, hebben we eerst de keuken geplaatst, daarna alle muren en plafonds laten spuiten en toen pas kwam de afwerkvloer. En tussendoor is ook nog het sanitair geïnstalleerd. Al met al spannende weken, want het moet wel allemaal passen.
We zijn erg blij met de keuken van www.allstylekeukens.nl en de prima begeleiding en service van eigenaar Joost de Graaf en monteur Richard.
Het sanitair hebben we uitgezocht bij www.sanitairwinkel.nl in Arnhem (geholpen door Sjors) en kan ik zeker aanraden. Hun afdeling klantenservice werkt ook perfect: snel, goed en vriendelijk een oplossing zoeken als er toch even iets mis gaat.
De afwerkvloer is een zgn. troffelvloer, een strakke vloer die is opgebouwd uit kwartskorrels en epoxyhars en wordt afgewerkt met een slijtvaste seallaag en een coating. Ondanks dat het een harde, strakke vloer is, voelt het toch zacht en warm aan. Dus mannen van www.invedra.nl, mooi werk en nogmaals dank!
En Jelmer is druk geweest met de gevelbekleding. De aanbouw is betimmerd met Fraké Noir, een verduurzaamde houtsoort die snel vergrijst. Nu is het contrast tussen aanbouw en de oorspronkelijke bungalow nogal groot. Als straks de buitenkant is gestuukt en geschilderd, dan zal het totaalplaatje er heel anders uitzien.
Nu eerst de vouwwand plaatsen en afwerken, ook bijna een project op zich. De wand kan helemaal open gevouwen worden voor een ‘binnen-buiten gevoel’.
Of we de rust hebben om daar al snel van te genieten valt nog te betwijfelen want voorlopig is er nog genoeg te doen…

 

 

 

Naar het overzicht

Inschrijven blog

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Project Bungalow, schrijf je dan in voor mijn blog.

 

 

Blogitems

 

Spiced Honey - Kleur van het Jaar 2019

Geschreven op

Weer terug

Geschreven op

Planning is alles

Geschreven op

Slopen en weer opbouwen

Geschreven op

Compact • Praktisch • Persoonlijk • Samenwerken • Betaalbaar