Slopen en weer opbouwen

Tjonge zeg, wat vliegt de tijd.
We zijn al ruim anderhalve maand bezig en wat is er een hoop gebeurd!
Mijn vorige blog eindigde met de fundering van de aanbouw. Nou, de hele aanbouw staat er al.
Jelmer had de houten gevelbekleding al willen bevestigen maar helaas, een groot deel van de planken was krom. Nu is het wachten op een nieuwe levering rechte planken.
Dan maar alvast binnen aan de slag. Ik heb echt respect voor iedereen die in de bouw werkt. Ongelooflijk wat is dat zwaar zeg, kan ik uit eigen ervaring zeggen. Na elke sloopdag (en dat waren er veel) waren we zelf compleet gesloopt! Er leek geen einde te komen aan die bergen puin en al dat stof… 
En die mannen doen dat elke dag; is de ene zware klus klaar dan hup, door naar de volgende. Daarom hulde voor Gijs, Jeroen en Sander. En voor Jelmer zelf natuurlijk, die moet daarnaast nog de planning bewaken, het geleverde materiaal controleren en wat al niet meer. Maar tot nu toe hebben we weinig tegenslag en ook het weer zit erg mee, op de laatste steenkoude dagen na dan.
Behalve alle constructieve zaken moesten we tegelijkertijd verder met het bestellen van deuren, sanitair en wandtegels, dat is natuurlijk het leukere werk  Alhoewel… je moet werkelijk over alles maar dan ook alles nadenken. Want als dit, dan dat, stel zus, dan zo. Ook zo lekker, dan heb je iets bedacht, dan blijkt het praktisch of qua kosten niet mogelijk. Aan de andere kant: de beperking zorgt voor minder mogelijkheden en dat verlaagt meteen de keuzestress. Gelukkig maar dat we de vloer en de keuken al eerder hebben uitgezocht, daarover later meer. 
In het bestaande huis wordt nu alles voorbereid om volgende week beton te kunnen storten. Dan begint de echte opbouwfase. 


Naar het overzicht

Inschrijven blog

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Project Bungalow, schrijf je dan in voor mijn blog.

 

 

Blogitems

 

Spiced Honey - Kleur van het Jaar 2019

Geschreven op

Weer terug

Geschreven op

Planning is alles

Geschreven op

Slopen en weer opbouwen

Geschreven op

Compact • Praktisch • Persoonlijk • Samenwerken • Betaalbaar