Project Bungalow

Blog

Slopen en weer opbouwen

Geschreven op

Tjonge zeg, wat vliegt de tijd. We zijn al ruim anderhalve maand bezig en wat is er een hoop gebeurd! Mijn vorige blog eindigde met de fundering van de aanbouw. Nou, de hele aanbouw staat er al. Jelmer had de houten gevelbekleding al willen bevestigen maar helaas, een gro... Lees meer »

We zijn (eindelijk) begonnen!

Geschreven op

Mijn laatste blog is alweer een hele tijd geleden. Ik heb overwogen om tussentijds nog een blog te schrijven om te melden dat ik niets te melden had wat ‘Project Bungalow’ betreft maar dat vond ik toch een beetje onzin. Lees meer »

Hoera, inZicht woonadvies bestaat 10 jaar!

Geschreven op

Momenteel is ‘Project Bungalow’ in afwachting van de volgende fase. De architect is aan het tekenen geslagen en binnenkort beginnen wij zelf alvast met (verantwoord) sloopwerk. Als het een beetje meezit dan hopen we dat half juni de aannemer start met de bouw van de a... Lees meer »

Ruimte voor de aanbouw

Geschreven op

De geplande aanbouw wordt aan de zijkant van onze bungalow gebouwd. Het goede nieuws is dat dit zonder vergunning mag. Het minder goede nieuws is dat twee beukenbomen het veld moesten ruimen. Helaas was het kappen onvermijdelijk want de beuken stonden op de plek waar een... Lees meer »

Vloer

Geschreven op

Mijn schoonvader en zwager, beiden architect, waren op bezoek om de interne verbouwing en de uitbouw te bespreken. Zelf dachten we het definitieve indelingsplan wel klaar te hebben na alle ideeën, schetsen en plannen die de revue zijn gepasseerd. Lees meer »

IMM Keulen 2017

Geschreven op

Zoals in mijn vorige blog al beschreven, was ik kortgeleden een weekend in Keulen, voor een bezoek aan de IMM, de internationale meubelbeurs. Vandaag vertel ik wat ik het meest opvallend vond tijdens onze rondgang op zondag. Algemeen gesteld: Lees meer »

'Living Kitchen' Keulen 2017

Geschreven op

Afgelopen weekend was ik, samen met man en dochter op de meubel- en keukenbeurs in Keulen. Behalve zere voeten van al dat lopen door de hallen leverde het ook veel informatie en inspiratie op. We hadden besloten om op zaterdag naar de keukenbeurs ‘Living Kitchen’ te g... Lees meer »

Trends voorjaar 2017

Geschreven op

Zo, ik ben weer terug van even weggeweest. De overdracht van ons oude huis is achter de rug evenals de feestdagen en de schoolvakanties. Time to move on… Ondanks dat de uitvoering van Project Bungalow over een paar maanden daadwerkelijk van start gaat, ben ik er ‘in m... Lees meer »

Gedeelde werk/slaapkamer

Geschreven op

Inmiddels zijn we zo ongeveer over van het oude naar het nieuwe huis. Gelukkig hoeven we alleen maar schoon te maken en ons te installeren want tot aan de verbouwing gaan we niets doen. Nu is het vooral nogal chaotisch, overal dozen en tassen… Eerst maar eens alles een... Lees meer »

Dit wordt de plek

Geschreven op

Na eindeloos allerlei mogelijkheden in beide ruimtes te hebben uitgeprobeerd, hebben we besloten waar de keuken wordt geplaatst. De keuze is gevallen op de 2e ruimte vanwege de lichtinval, de bezonning én de ligging van het terras. Lees meer »

Inschrijven blog

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Project Bungalow, schrijf je dan in voor mijn blog.

 

 

Blogitems

 

Slopen en weer opbouwen

Geschreven op

We zijn (eindelijk) begonnen!

Geschreven op

Hoera, inZicht woonadvies bestaat 10 jaar!

Geschreven op

Ruimte voor de aanbouw

Geschreven op