We zijn (eindelijk) begonnen!

Mijn laatste blog is alweer een hele tijd geleden.
Ik heb overwogen om tussentijds nog een blog te schrijven om te melden dat ik niets te melden had wat ‘Project Bungalow’ betreft maar dat vond ik toch een beetje onzin. 

Merlijn Janssens, de tienerzoon van vrienden, heeft in april vorig jaar een filmpje van ons huis gemaakt met zijn drone. Een leuke herinnering aan de situatie voor de verbouwing. https://www.youtube.com/watch?v=la1SB3luDp0

Om allerlei redenen werd de verbouwing steeds uitgesteld maar vorige week zijn we dan echt gestart! Alhoewel… 2 dagen later stagneerde de boel alweer omdat er een enorme boomwortel in de weg lag die moest worden weggefreesd door een specialist. Met dank aan de snelle inzet van www.wouterhulstein.nl uit Otterlo bleef de vertraging beperkt en kon de aannemer weer verder.
Jelmer Cnossen van www.cnossenbouw.nl is onze aannemer en samen met zijn mannen is hij als eerste begonnen met het plaatsen van de fundering voor de houtskeletaanbouw. Dat gaat snel want het meeste werk voor een houtskelet bouwconstructie is al voorbereid in zijn werkplaats. 
Jelmer bouwt volgens het ‘Samenbouw’ principe. Dit houdt in dat je als opdrachtgever ook deels mee mag bouwen. Wij nemen o.a. het sloopwerk van muren en vloeren voor onze rekening. Als alle vloeren er eenmaal uit zijn, dan wordt er een betonvloer gestort, vloerverwarming geïnstalleerd en de afwerkvloer gelegd, een zogenaamde troffelvloer. 
Dit alles heeft een lange droogtijd nodig en dan is bewoning geen optie meer wat eigenlijk wel onze bedoeling was. Vanaf 8 februari gaan we tijdelijk ergens anders wonen en volgen de verbouwing dan op afstand. We zijn al bezig om onze spullen in de opslag te plaatsen, het huis wordt steeds leger en de beschikbare woonruimte steeds kleiner want een deel van het huis is al gesloopt.

 Naar het overzicht

Inschrijven blog

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Project Bungalow, schrijf je dan in voor mijn blog.

 

 

Blogitems

 

Spiced Honey - Kleur van het Jaar 2019

Geschreven op

Weer terug

Geschreven op

Planning is alles

Geschreven op

Slopen en weer opbouwen

Geschreven op

Compact • Praktisch • Persoonlijk • Samenwerken • Betaalbaar