Ruimte voor de aanbouw

De geplande aanbouw wordt aan de zijkant van onze bungalow gebouwd.
Het goede nieuws is dat dit zonder vergunning mag. Het minder goede nieuws is dat twee beukenbomen het veld moesten ruimen.

Helaas was het kappen onvermijdelijk want de beuken stonden op de plek waar een slaapkamer komt.
Wel gaan we het verlies aan groen, zowel letterlijk als figuurlijk vanuit het oogpunt van milieu en duurzaamheid compenseren door het plaatsen van zonnepanelen.

Via Cursus Centrum Groen uit Arnhem werd Jos van den Hoogen ingezet om de kapklus te klaren. Jos is “zelfstandig klimmend boomverzorger” (wat een prachtige benaming), in het bezit van het European Tree Worker (ETW) certificaat (jaja) en weet dus alles van snoeien en kappen. Kijk maar eens op zijn site met de toepasselijke naam Hoogen Bomen.

Ik zat de hele dag bij de Gamma in Veghel om kleuradvies te geven en heb het rooien van de beuken helaas gemist. Alhoewel ik het ook wel zielig vond voor de bomen dus ik was ook een beetje opgelucht dat ik er niet was. Overigens heb ik voor vertrek de bomen nog even geknuffeld ;-)
Maar gelukkig hebben we de foto’s en de filmpjes nog. Het is mooi om te zien hoe Jos de ene boom gebruikt om de andere te kappen en hoe voorzichtig en beheerst de hele operatie wordt uitgevoerd.


Al het hout is vervolgens afgevoerd en wij hebben twee schijven bewaard als herinnering aan deze zestig jaar oude beuken. Nu ook de struiken zijn gerooid is het ruim baan voor de aanbouw. Ook het definitieve ontwerp voor de aanbouw en de interne verbouwing is eindelijk klaar. En we hebben al een paar aannemers benaderd. Er komt enige beweging in het proces…

Met dank aan Erik Hesselink van www.cursuscentrumgroen.nl en Jos van den Hoogen van www.hoogenbomen.nl voor hun vakmanschap.

 

 

 


Naar het overzicht

Inschrijven blog

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Project Bungalow, schrijf je dan in voor mijn blog.

 

 

Blogitems

 

Spiced Honey - Kleur van het Jaar 2019

Geschreven op

Weer terug

Geschreven op

Planning is alles

Geschreven op

Slopen en weer opbouwen

Geschreven op

Compact • Praktisch • Persoonlijk • Samenwerken • Betaalbaar