Trends voorjaar 2017

Zo, ik ben weer terug van even weggeweest. De overdracht van ons oude huis is achter de rug evenals de feestdagen en de schoolvakanties. Time to move on…
Ondanks dat de uitvoering van Project Bungalow over een paar maanden daadwerkelijk van start gaat, ben ik er ‘in mijn hoofd’ al wel mee bezig.

Zo was ik deze week bij de trendlezing van Anna Borsboom van Stylink, in de Trade Mart in Utrecht.
In deze lezing besprak zij verschillende lifestyletrends van voorjaar 2017 die worden beïnvloed door de maatschappelijke en economische ontwikkelingen van dit moment.
Samengevat kun je zeggen dat mensen steeds meer behoefte hebben aan rust/stilte en aan positiviteit/plezier. De opkomst van yoga, de Tiny Houses, het 'ontspullen', meer behulpzaamheid en medemenselijkheid zijn uitingen hiervan. De term ‘Flexmens’ ontstaat die zijn leven zelf wil indelen en vormgeven: flexibiliteit in arbeid en gezin, het combineren van wonen en werken en DIY (do it yourself).
Voor het interieur betekent dit alles veel natuurlijke kleuren, materialen en vormen. Qua kleur veel witten, bruinen, blauw- en groentinten. Voor wie het nog niet wist: de Flexa kleur van 2017 is Denim Drift.
En handgemaakte producten met veel gelaagdheid en textuur als het even kan. Textiel, touw, rotan en riet, steen, aardewerk en marmer. Vooral ronde en organische vormen. Maar ook kleurrijk, grafisch, speels en feestelijk.


Volgend weekend ga ik naar de IMM, de internationale meubelbeurs in Keulen. Ik kan me nu al verheugen om de vertaling van de trends daar terug te zien. En om tegelijkertijd de beurs ‘Living Kitchen’ te bezoeken, een extra reden om te gaan met de verbouwing van de keuken in het vooruitzicht.


Naar het overzicht

Inschrijven blog

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Project Bungalow, schrijf je dan in voor mijn blog.

 

 

Blogitems

 

Spiced Honey - Kleur van het Jaar 2019

Geschreven op

Weer terug

Geschreven op

Planning is alles

Geschreven op

Slopen en weer opbouwen

Geschreven op

Compact • Praktisch • Persoonlijk • Samenwerken • Betaalbaar